info@tarunayoga.com

Яница Николова – преподавател и собственик на йога студио

Практикувам йога от 11 години. Започнах физическата си практика след като бях изчела редица източни философии, които ме плениха със същността си, а именно, всичко е Любов.

Започнах с практика по Хатха йога. Въздействието беше уникално върху тялото и психо-емоционалната ми същност. Три години по-късно се срещнах случайно с Ащанга Виняса йога и това беше любов от пръв поглед. Тази практика разпали моя потенциал във всичките му направления, за което съм благодарна. Практиката е източникът на сила, но идват моменти, когато тя не само дава, но и взима! По време на ежедневната практика има определени модели на последователност, програмиране, чувствителност в асаните. И е перфектно, ако имаш учител като Таруна, който вдъхновява, настройва и коригира.

Тошко се занимава с Ащанга от дълги години и знанията му върху историята на ащанга и хатха йога, както и за наследството на Кришнамачаря е огромно. Като дългогодишен ученик на Марк Дарби, той има дълбоки и всеобхватни познания върху философията на йога, мобилността и биомеханиката на тялото.

Щастлива съм от силата, която лека-полека придобивам… не само физическа😉. Щастлива съм, че започнах да усещам мускулите по гърба си. Щастлива съм, че виждам светлина в тунела. Беше тъмно години наред като практикувах сама.

Тошко ми напомня, че практиката е жив организъм и е различна всеки ден. Той ми помага да изляза от зоната си на комфорт и собствените си ограничения. Първоначално ме покори с доброто си сърце, бистър ум, знания и лоялност към практиката. Тези качества привличат много прекрасни хора в неговите класове. Неговите ученици са красиви души с горящи очи и отворени сърца.

Благодаря му за помощта, за това, че ми показва правилния път, без травми. Благодаря за знанието, мъдростта и светлината, които ми предава с неговите интересни лекции.

Запазване на час