info@tarunayoga.com

Пролетен ритрийт Ащанга йога и детокс

Здравейте скъпи йоги, с голямо удоволствието отново Ви каня на нашият най-успешен и любим на всички пролетен Ащанга йога ритрийт!
Тази пролет от 18-24 Май, отново ще имаме възможност заедно да се потопим в дълбините на Ащанга Виняса в любимият ни Свети Влас, където ще съчетаем йога, гора, море, медитация, пречистващ режим на хранене и прекрасно общуване.
Темата на този тематичен ритрийт е “Детокс и зареждане”, а програмата е много специална, тъй като включва ежедневна йога практика, пречистващи техники, пранаяма на плажа и в гората, походи, посрещане на изгрева и изпращане на залеза, медитации, сатсанг, киртан и детоксикиращ режим на хранене.
Идеята на ритрийта е да се потопим изцяло в ежедневието на йогите, следвайки йогийските практики и приниципи и в същото време да пречистим тялото си от токсините и излишните мазнини и шлаки. Така ще подготвим тялото си за лятото, като изчистим застоялата енергия от зимата.
Събитието е подходящо както за начинаещи ученици така и за напреднали, които искат да добият още опит и знание за метода на ащанга.
Ще имаме специална програма, която включва:
– 6 Mysore практики
– 1 водена
– ежедневна пранаяма практика
– работилница – “Дишане, прана и пранаяма”
– работилница – “Шаткарми – йогийски практики за детокс”
– семинар – “Йога като начин на живот”
– киртан медитация
– медитация с тибетски купи
– сатсанг (обсъждане на йога философия)
– сесии въпроси и отговори
НАСТАНЯВАНЕ И ХРАНА:
– 6 нощувки
– Идеята е храна да е изцяло от плодове, ядки и кълнове, смутита и чайове като с това хранене ще направим едно прекрасно рестартиране на оргранизма и дълбоко пролетно пречистване от натрупаните токсини. Количествата ще бъдат достатъчни за да може всеки да е сит и да няма липса на енергия.
– за тези от вас, които не могат да са само на плодове а биха искали да се включат в ритрийта могат да се пишат лично за да уточним какви биха били другите опции за хранене
Атмосферата в Свети Влас по това време на година е много подходяща за йога ритрийт поради, спокойствието, чистият въздух, слънцето, красивата природа, балкана и морето.
ДАТИ:
18-24 май
ЦЕНА :
при капариране до 15 март – 690 лв.
при капариране след 15 март – 770 лв.
ОПЦИЯ ЗА 4 НОЩУВКИ ПО ИЗБОР В ПЕРИОДА 18-24 МАЙ:
при капариране до 15 март – 580 лв.
при капариране след 1 март – 660 лв.
За резервации трябва да внесете капаро на сума 150лв. по банков път или с лично предаване.
Местата са ограничени !
*Цената не включва транспорта, но ако имате нужда ще ви помогнем да се организирате със споделен транспорт.
КОНТАКТ за информация и резервация:
тел. 0876335569
и-мейл: info.tarunayoga@gmail.com
ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРАКТИКИТЕ И РАБОТИЛНИЦИТЕ:
Майсор клас – е традиционната форма на изучаване и преподаване на Ащанга виняса. Това е най-добрият начин да получите всички ползи от тази невероятна практика, лични насоки, внимание и асистенции.
Философия / Сатсанг – ще обърнем внимание на йога философия по време на специални сесии, в които ще разгледаме практичните аспекти, които са тясно свързани с нашият живот и ще поговорим как да приложим йога извън постелката. Ще имате възможност да задавате вашите въпроси и получите насоки за вашата практика, и запомнете, че няма глупав въпрос.
—————————————————————-
ЗА УЧИТЕЛЯ
В началото на двайсетте си години, след като завършва университет и прекарва известно време в САЩ работейки в развлекателният бизнес, Тодор Тодоров Таруна се чувства вътрешно неудовлетворен, въпреки че е имал много добър живот според социалните стандарти. Търсеки позитивна промяна тогава той решава, че трябва да стана вегетарианец. През 2012 г. той се запознава с Емил Гавраилов – е един от първите йоги в Българи йога започвайки да практикува йога още от 60-те години на миналия век, който става негов първи негов учител по йога. Те прекарват много часове всеки ден, практикувайки асана, пранаяма, походи в планината, обсъждайки заедно йога философия. По този начин искрата на йога се запалва в сърцето на Таруна и йога става негов начин на живот. По-късно той се премества за известно време в София и се запознава с интегралната система на Сатянанда йога, което му дава още по-дълбоко разбиране за йога не само на постелката, но повече като цялостен начин на живот.
В края на лятото на 2013 г. той замина за две седмици в Център за здравословен живот Vita Rama, за да води йога практики и става постоянна част от проекта. Там той се среща с Ел Фрийгано (Христо Христов), който го запознава с практиката на Ащанга Виняса през 2015 г., а след това в началото на 2016 г. той заминава за първото си пътуване, за да учи от източника на ащанга виняса в KPJAYI Майсор, Индия. Оттам нататък той пътува всяка година до Майсор в продължение на няколко месеца, за да учи при учителя си Шарат Джойс, който е водещият учител в линията на Ащанга. По време на многократните си пътувания до Индия той пътува и посещава много от най-светите места в Индия като: Джаганат Пури, Вриндавана, Маяпур, Удупи, Гокарна, Шрирангапатна, Мелкоте, Кароли, Талакавери, Пандрупура, посещава също Джайпур, Гоа, Делхи, Калкута и още.
Таруна практикува и се обучава с някои от най-добрите учители в ащанга виняса като Сарасвати Джойс, Петри Райсeнен, Марк Робъртс, Дипика Мехта и други, но най-основните му учители са Марк Дарби и Джоан Дарби, които са едни от първите и най-добри ученици на К. Патабхи Джойс. С тях той изучава в дълбочина първа и втора серия, включително асистенции, анатомия и философия, като по настоящем практикува четвърта серия.
Завършил е различни курсове по мобилност, гъвкавост и FRC – функционално кондициониране. Той също изучава йога философия в колежа по Ведически науки в Англия и завършва 3-годишен курс по Бхагавад Гита, Упадешамрита, Ишопанишад и други йога писания под ръководството на Бхакти Прабхава Свами. През 2017 г. той получава духовно посвещение в Брахма Мадхва Гаудия сампрадая от Шачинандана Свами, който му дава името Таруна Кришна Даса.
От 2017 той води Майсор програма в София, а през 2022 г. създава Таруна Йога Шала, където преподава традиционна Ащанга Виняса Йога, мобилност и огъвкавяване. Таруна прави няколко ежегодни йога ритрийта, в които се опитва да представи йога като начин на живот, от който има безбройни ползи, преминаващи отвъд физическото ниво, през психическото, достигайки до самата сърцевина на нашето същество – душата. Освен това той организира множество семинари, в който разглежда в дълбочина различни аспекти на асана, пранаяма, виняса, йога философия, мобилност и гъвкавост.

Запазване на час