info@tarunayoga.com

Дани Андреева – практикуваща Ащанга Виняса

Познавам Тодор от 4 години и при всяка възможност посещавам неговите класове и ритрийти. От около половин година провеждаме заедно индивидуални онлайн класове по Ащанга Виняса и мобилност.

Практикувала съм при много Йога учители, но мога да кажа с ръка на сърцето, че Тодор е учителят, който вниква най-много в детайлите на дадена асана, винаги може да даде съвет или алтернатива, базирани на реално познание по физиология и дълбоко вникване в идеята и същността на всяка една асана.

Тошко е пример за Йоги в пълния смисъл на думата – неговата Йога практика е не само на постелката, а и през цялото останало време, обхваща всички аспекти на живота му. Това, разбира се, силно повлиява начина му на преподаване и подхода му – подход на вникване, осъзнатост, детайл и правилно поставена цел.

Много е лесно всеки ученик на Тошко да се вдъхнови от неговата идеология за живот, базирана на древните Йога текстове и да развие от самосебе си нужните добродетели за една хармонична Йога практика – както на постелката, така и извън нея.

Йога практиката ми се задълбочи и подобри отвъд видимото. Повечето детайли няма как да се забележат чрез наблюдаване на даден учител, те трябва да се обяснят и разберат. Тогава практиката става по-дълбока и в същото време носи повече лекота и удоволствие.

През последните няколко месеца Тошко асистира практиката ми по време на втората ми бременност и съм много щастлива, че заедно съумяхме да я запазим, съобразено с промените в тялото ми. По време на първата ми бременност послушах общите съвети, да не практикувам през първите три месеца и после така и не се върнах към нея до края на бременността ми и близо година след раждането.

Сега, при втората ми бременност, се вслушах в тялото ми и съм благодарна, че имам подкрепата на Тошко да вървя по най-правилния път за тялото и за душата ми.

Запазване на час